You need to be logged in to post in the forums. If you do not have an account, please sign up first.

Go to last post

23. June 2010, 15:57:02

tomad62

Segítség!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sziasztok!

Kezdő Opera-használó vagyok. Elsősorban PTC oldalakon szerettem volna dolgozni az Operával,mert gyors,és számtalan oldal megnyitása esetén is áttekinthető.
Amikor teszteltem a böngészőt,örömömben felkiáltottam: EZ AZ!!!! EZ KELL NEKEM!! Minden remekül működött.
Csakhogy... nem én lennék,ha nem kezdtem volna el állítgatni a beállításokban. Most már nem működik. sad
Legalábbis nem jó ehhez a munkához sad
Végigböngésztem a MAGYAR OPERA NETRE HANGOLVA tanfolyamát,de nem sikerült megoldani a problémámat.
Többször letöröltem,újratelepítettem,mindhiába. sad Már egy régebbi változattal is próbálkoztam,eredménytelenül. Mindig ugyanazok voltak a beállítások,a könyvjelzőimmel együtt sad
Kérdésem: Nem lehetne úgy törölni az Operát,hogy ha újra letöltöm,teljesen "érintetlen" böngészőt kapjak? Vagyis az általam elrontott beállítások,könyvjelzők nélkül.

Segítségetek előre is köszönöm: Hajni

24. June 2010, 23:47:35

Penge4

bug hunter

Milyen Windows-od van?
Ha XP-d, akkor a C:\Documents and Settings\FELHASZNÁLÓNEVED\Application Data\Opera\Opera és a C:\Documents and Settings\FELHASZNÁLÓNEVED\Application Data\Local Settings\Opera\Opera alól, Vistán és Win7 alatt pedig a C:\Users\FELHASZNÁLÓNEVED\AppData\Roaming\Opera\Opera\ és a C:\Users\FELHASZNÁLÓNEVED\AppData\Local\Opera\Opera\ alól törölj mindent miután uninstalláltad a böngészőt.

Utána telepítsd újra és teljesen friss böngészőt kapsz.

Ha nem látod az Appdata mappát, akkor a Windows Intézőben a következő beállítást végezd el: Eszközök->Mappa beállítások->Nézet->Védett fájlok és mappák megjelenítése mellé pipa, majd okézd le és már látni fogod.

4. July 2010, 20:58:56

Ambavir

Sziasztok.

Programok eltávolítására én a Revo Uninstaller-t használom. Pontosan onnan töröl, amit Penge4 említ.

17. July 2010, 12:05:20

idegagyag

Hellósztok!

Kezdő Opera felhasználó vagyok, és tetszik a stílusa, a kezelhetősége, a rengeteg kiegészítők, de elsősorban a sebessége az ami megfogott.

Még, keresem azt az alkalmazást, amivel a szövegeket tudom szerkeszteni, úgy mint az IExplorerrel vagy a Mozzillával. Lehet hogy ezzel is lehet, de eddig, csak simán a szöveget tudtam kimásolni text formában, de a formázást leszedte. Vajon hogyan tudnám az IE és a Mozillához hasonlóan ezzel is ugyan úgy kezelni a kedvenc oldalakat? PL: Amikor hasznos információt találok és azt kiakarom másolni de nem akarom elmenteni az egyész Weblapot?

A másik, a Cache könyvtár amit még nem egészen értek, de találtam hozzá egy programot, a OperaChacheView amivel tökéletesen kezelni tudom. Vajon van-e olyam program ami úgy kezeli a Cache könyvtárat mint az IExplorer?

Ezzel kapcsolatban, kipróbáltam az Opera 8-at, ami ugyan úgy kezelte a Cache könyvtárat mint az IExplorer, csak ez a verzió már elavúlt, és nincs hozzás támogatás és gyakran le is fagy.

Azt nem tudom, hogy az OperaChacheView legális-e, de szerintem az, mert akkor nem is reklámoznák.

De mindent összevetve, már majdnem egy éve az Operát használom, mindíg kipróbálok új böngészőt is ha találok, de eddig ez a böngésző volt az ami leginkább bevált az igényeimnek. Remélem hogy a Svéd fejlesztők, még sokáig örvendeztettnek minket ezzel a remek böngészővel.

17. July 2010, 12:18:23

idegagyag

Ha teljesen tiszta Operát akarsz használni, ahhoz a Documents and Settings könyvtárakból is törölnöd kell amiket az Opera feltesz Uninstallálás után. És a RegEditben is törölni kell a bejegyzéseket. Erre remekül alkalmas a CCleaner rendszer program, de nem árt biztonsági másolatot készíteni.

17. July 2010, 12:49:27

Penge4

bug hunter

Originally posted by idegagyag:

ég, keresem azt az alkalmazást, amivel a szövegeket tudom szerkeszteni, úgy mint az IExplorerrel vagy a Mozzillával.

<a href='http://magyaropera.blog.hu/2009/07/27/design_mod_a_weblapokon'>LINK</a>

Vajon van-e olyam program ami úgy kezeli a Cache könyvtárat mint az IExplorer?

Azt nem tudom, de próbáld ki az opera:cache-t (címsorba kell beírni, majd Enter). A 9.50-től biztonsági és sebességgel kapcsolatos okokból már nincs kiterjesztés a cache-ben lévő fájlokon.

Remélem hogy a Svéd fejlesztők, még sokáig örvendeztettnek minket ezzel a remek böngészővel.

Norvég, de nem baj, gyakran szoktak lenni finnek is. bigsmile

17. July 2010, 17:28:45

idegagyag

Köszi a segítséhet!

A desing mód ténleg müködik, úgy ahogy elképzeltem, pedig ítt volt az orrom elött.

A Cache könyvtárral épp az a gond, hogy a kiterjesztése .temp és nem a ténleges kiterjesztést menti le, de a CacheView már átmenetileg megoldja a gondot. Végeredményként az IExplorernél ez kényelmesebb volt, de mindennek megvan az elönye és a hátránya is.

Bocs! a Svéd és Norvég ősszekeverésért, legközelebb jobban odafigyelek!

24. August 2010, 11:10:46

idegagyag

Ki tudja vajon, hogy hogyan találhatom meg a legujabb opera böngészöt? Vagyis: amikor a 10.61-es operát felraktam, a Súgónál, a frissítés keresésekor azt írta ki: Az Opera legújabb verzióját használja. De egy félóra múlva a böngészés közben meg, találtam egy 10.70-es verziót, ami ugyanúgy müködik, de ennek is ez a legújabb. A kérdésem: Vajon hogyan juthatok hozzá, az épp aktuális, legújjabb verzióhoz

24. August 2010, 12:57:05

zolee1974

Sziasztok!
10.61-es Operát használok!K.b. 1 hónapja használom és eddig jónak tünik!Olyan dolgot hiányolok vagy nem találom a beállitását:
Pl. Zene letöltö oldal keresőjébe vagy felirat letöltö oldal keresőjébe beirok valamit és nem jegyzi meg!Szoktam letölteni angol sorozatokat és magyar felirat keresésénél mindég be kell irnom a keresendő szót!Tehát úgy lenne a jó ha csak a kezdö betüt irnám be és egyböl kidobná amit már egyszer beirtam!Ezt be lehet valahogyan állitani?
Aki tudja legyenszives irja meg!Köszönöm!

24. August 2010, 14:54:08

Penge4

bug hunter

Ki tudja vajon, hogy hogyan találhatom meg a legujabb opera böngészöt?

A 10.61 a legújabb stabil verzió. A 10.70 pedig a legújabb fejlesztői verzió. A különbség, hogy a stabil verzió kevésbé bugos (általában), a fejlesztőiben pedig vannak egyéb újdonságok is, viszont előfordulhatnak nagyobb bugok is, amiket csak később javítanak, amikor végleges lesz belőle.

A félhivatalos magyar oldala (vagyis blogja) az Operának ez: <a href='http://magyaropera.blog.hu/'>http://magyaropera.blog.hu/</a>
Itt vannak a snapshotok a lefordított changeloggal és a végleges verziókra mutató link is, ami minden esetben az opera.com

Angolul a fejlesztői blogon szintén megtalálod a fejlesztői változatokat: <a href='http://my.opera.com/desktopteam/blog/'>http://my.opera.com/desktopteam/blog/</a>

Originally posted by zolee1974:

Tehát úgy lenne a jó ha csak a kezdö betüt irnám be és egyböl kidobná amit már egyszer beirtam!Ezt be lehet valahogyan állitani?

3 lehetőséged is van.

1: Az egyik a beépített űrlapkezelő, ez sajnos csak korlátozott funkcionalitással bír, összesen 13 előre elkészített felajánlást tudsz létrehozni benne.
2: Használsz UserJS-t, például: <a href='http://magyaropera.blog.hu/2020/08/19/mukodo_autofill_userjs_operahoz'>http://magyaropera.blog.hu/2020/08/19/mukodo_autofill_userjs_operahoz</a>
3: Felveszed a gyakran látogatott oldalakat az egyéni keresők közé, így tudsz keresni bennük jobbklikk menüből, címsorból és a címsor melletti keresődobozból is.

Tehát például felveszed a hosszúpuska oldalát az egyéni keresők közé, megadod kulcsszónak a "h" betűt (idézőjelek nélkül), akkor legközelebb címsorból csak annyit írsz, hogy "h sorozat neve" (idézőjelek nélkül) és automatikusan a találatokat dobja ki.

24. August 2010, 15:44:23

zolee1974

Köszi Penge4 a gyors választ!
2. variácio érdekelt volna de nem tudom letölteni!Letöltés gombra kattintva nem tölt le semmit csak átrak egy másik oldalra ahol fehér háttér és sok-sok informácio!

24. August 2010, 15:56:27

Penge4

bug hunter

1. Csinálsz egy üres mappát az %userprofile%\AppData\roaming\opera\opera helyen (vagyis a felhasználói profilodon belül), ezt a címet bemásolhatod az Start menü->Futtatás-hoz is, majd Enter

2. Utána pedig ezt a mappát betallózod Operából a következő helyen: Ctrl+F12 > Haladó > Tartalom > JavaScript beállítások > Felhasználói Javascript fájlok Például C:\Users\Felhasználóneved\AppData\roaming\opera\opera\userjs

3. Végül a létrehozott mappába lemented a userJS-t jobbklikk->Mentés másként paranccsal.

A további userJS-ek telepítésénél már csak a harmadik pontot kell elvégezned.

24. August 2010, 17:24:54

zolee1974

Ok köszi,sikerült nagy nehezen!Lenne még egy kérdésem: Mielött feltelepitettem az operát elötte az elsö 10-es opera portable-t tesztelgettem,probálgattam!Akkor kezdölapként a Google jött be,de nem alap Google hanem sok extrával!A Google keresö alatt voltak kis téglalapok amibe oldalak voltak beirva (feliratos oldalak+torrent keresö oldalak)Ami már elsö ránézésre is nagyon tetszett az operába!Mire eljutottam hogy töröljem a másik böngészömet és felrakjam az (akkor 10.60 verziot)akkor már sajnos nem ez a kezdölap fogadott!
Ez a kezdölap létezik?Ha igen a linkjét megköszönném!

24. August 2010, 17:56:38

Hantaboy20

szerintem az igoogle (www.google.hu/ig) jött be neked, mint kezdőlap. Azt tele lehet pakolni ilyesmi cuccokkal...

24. August 2010, 18:35:48

zolee1974

Nem az igoogle volt!Csak az opera 10 kezdölapja volt és sehol máshol nem láttam!Lehet rosszul fogalmaztam!Hagyományos google kezdölap és alatta kis téglalapok 4-5 sor egyik sor suds másik sor torrent keresök stb.

25. August 2010, 00:06:19

Penge4

bug hunter

A Google keresö alatt voltak kis téglalapok amibe oldalak voltak beirva (feliratos oldalak+torrent keresö oldalak)Ami már elsö ránézésre is nagyon tetszett az operába!

Ez is egy userJS volt: <a href='http://extendopera.org/userjs/content/google-search'>http://extendopera.org/userjs/content/google-search</a>
Ezt már csak simán mentsd le a korábban elkészített userjs mappába a másik mellé.

A magyar hordozható Operába pakoltunk pár ilyen dolgot, egyrészt, hogy egyszerűbb legyen (benne van például a UJS Manager is), másrészt, hogy betekintést nyújtson az Opera mérhetetlen testreszabási és konfigurálási lehetőségeiről. smile

25. August 2010, 12:50:13

zolee1974

Ez az!!!!NAGYON köszönöm!Király vagy és a böngészö is a legjobb lett igy!
:) :D :lol: :up:

25. August 2010, 19:47:19

idegagyag

A válasz köszönöm! Ez kielégítő volt, vagyis, abból a szempontból, hogy nem vagyok abban a tévhitban, hogy levagyok maradva az opera verziójával kapcsolatban és tudom hogy a 10.70-es, nem egy kamu verzió, mert ez is megeshet.

26. August 2010, 17:23:08 (edited)

zolee1974

Sziasztok!
Lenne még egy kérdésem!Van-e külömbség sebességbe,lapbetöltésbe a feltelepitett Opera böngészö és a Portable közt?
Ha nincs külömbség akkor portable frissitésnél megmaradnak-e a beállitások?Vagy valamelyik mappáját ki kell menteni törlés elött?

26. August 2010, 18:19:58

Penge4

bug hunter

Van-e külömbség sebességbe,lapbetöltésbe a feltelepitett Opera böngészö és a Portable közt?

Nincs, maximum annyi, amennyit a portable változatban alapból optimalizáltunk, tehát ha a gyárin nem változtatsz, akkor a portable gyorsabb.

Vagy valamelyik mappáját ki kell menteni törlés elött?

Nem kell kimenteni, annyit kell tenned, hogy letöltöd az új portable-t a Magyar Operáról, átnevezed a mappát (miután Total Commanderrel belementél a zip fájlba) arra, amilyen néven van a portable változatod, majd végül belemész ebbe a mappába is (a zip fájlon belül) és törlöd belőle a teljes profile könyvtárat.

Utána pedig egyszerűen jobbklikk->Kibontás ide és rábontod a korábbi portable változatra, felülírva ezzel. Ennyi.

26. August 2010, 20:03:29

zolee1974

Köszi ismét a gyors választ!
Közeljövöben ujratelepitem az oprendszert és mostmár tudom hogy a Portable verziot rakom majd fel!

28. August 2010, 12:46:41 (edited)

zolee1974

Magyar Opera Blog-rol letölthetö legfrissebb portable:
Letöltések:
Hordozható Opera 10.53 Light
Hordozható Opera 10.53 Pro

Találtam máshol és azt irja hogy stabil kiadás:
Opera 10.60 Portable (Magyar) letöltés
Lali, 2010, július 13 - 17:18

A speciálisan magyar, magyaropera.blog.hu közössége által fejlesztett és karbantartott hordozható Opera 10.60-as portable verziója. Amennyiben hibát találtok a programban, jelezzétek a blogon.
Szoftver adatlap: Opera
Operációs rendszer: Windows
Nyelv: Magyar
Program besorolása: Stabil kiadás
Jogállás: Ingyenes
Szoftver verziója: 10.60 Portable
Letöltés: Opera 10.60 Portable (Magyar) letöltés (113)

Letöltésre kattintva: Opera10.6b3445_usb.zip

b3445 ez a b nem bétát jelent?Nekem gyanus!
Kérdés: más oldalrol ajánlott letölteni?

30. August 2010, 10:37:35

Imurai

Csak innen érdemes, ez (fél)hivatalos és tuti nnem vírusos: http://magyaropera.blog.hu/2007/07/04/letoltes_1#portable

2. September 2010, 12:18:59 (edited)

zolee1974

Sziasztok!
Még Opera 10.61 használok(telepitettet)Letöltöttem magyar opera blog-rol 10.53 portablét tesztelni!És találtam az userjs mappában egy csomo dolgot pl.: downloadyoutube.user.js ez azt jelentené hogy lehetne videot letölteni a youtube-rol de hogyan?
Tehát kivettem 10.53 portable userjs mappát és átraktam a telepitett 10.61 es mappájába!Szerintem igy is kéne müködnie de valami nem jo!
Firefoxba a video alá rakott pl.: 3gp,mp4,HD,FULLHD -kat és amelyiket választottam olyan minöségbe töltöttem le!
Ha ez is igy működne király lenne!

Penge4 -töl kérdezném még hogy mikorra várhato uj Portable verzio?

2. September 2010, 13:53:47

Penge4

bug hunter

Tehát kivettem 10.53 portable userjs mappát és átraktam a telepitett 10.61 es mappájába!Szerintem igy is kéne müködnie de valami nem jo!

Be kell állítani UserJS könyvtárat. Fefy készített egy kis programot, amivel két kattintással beállíthatod: http://fefy.co.cc/doksik/opera/UserJSConfigTool.zip

Csomagold ki, majd indítsd el, amikor nem fut a telepített Opera.

10. September 2010, 18:14:17

zolee1974

Sziasztok!

Egyre többet találkozom ezzel a problémával: http://kephost.hu/image-CB67_4C8A746A.jpg
Operával nem tudok belépni oldalakra és regisztrálni mert a fenti képet nem jeleniti meg!
Van rá megoldás?Keresgéltem de nem találtam semmi megoldást!
Aki tud megoldást legyenszives irja le!
Köszönöm!

10. September 2010, 21:13:43

Penge4

bug hunter

- Nincs blokkolva a képnek a címe?
- Nem használsz olyan userJS-t vagy userCSS-t, ami blokkolhatja a képet?
- Nem kapcsolódott ki véletlenül a képek megjelenítése (vagy állt át "gyorsítótárazott képek"-re)?

10. September 2010, 23:02:47

zolee1974

block-external-scripts

Ez okozta!Most már megjelenik!Köszi az iránymutatást!
Lenne még kérdésem!Opera böngészö bezavarhatja a windows képnézegetöt (Win7)-nél!
Ujratelepitettem a gépem és ismét elöjött a probléma!Kiakad a képnézegetö!Ugy hogy a feladatkezelö - folyamat leállitása sem segit!
Kép társitásnál ott a opera jele!Nem biztos hogy a böngészö okozza csak nem jövök rá hogy mi okozhatja!

Köszi!

10. September 2010, 23:19:36

Penge4

bug hunter

Azzal előfordul néha ilyen, bár nálam a ReCaptcha mindig megjelent, sosem volt probléma. A legújabb, 10.5x óta kompatibilis verziót használod?

Nem. Mivel sok képformátumot megjelenít az Opera, ha nem figyelsz a társításokkal, akkor hozzájuk társíthatja magát, de a Windows képnézegetőre (és más programokra sem) nincs hatással ilyen téren.

A Gigás userCSS-t sikerült működésre bírnod? Inkább itt írj, mert ez legalább egy nemzetközi oldal magyar fóruma, az ExtendOperán meg nem nagyon szeretik a nem angol nyelvű kommenteket, az oroszokra is rá szoktak szólni. bigsmile

19. September 2010, 08:03:18

zolee1974

Sziasztok!
googlesearchplus.user - nél - inport/export/edit re kattintva átirtam egy pár oldalt majd edit és ott save!
Tökéletesen müködik addig még Ccleaner el végzek takaritást!Visszaáll alapra és utánna megint ujraszerkesztés!
Hogy lehet véglegesen menteni ha egyáltalán lehet?

19. September 2010, 09:05:06

Penge4

bug hunter

Hogy lehet véglegesen menteni ha egyáltalán lehet?

CCleanerrel nem törlöd a Local Storage tartalmát, mivel abban tárolja a beállításokat.

Mivel a JavaScript nem tud írni fájlokat biztonsági okokból, csak cookie vagy Local Storage alapon lehet tárolni (meg most már globális UserJS Storage is van). Vagy magában a JS fájlban írod át az alapértelmezettek kereső stringeket és elmented.

19. September 2010, 10:06:32

zolee1974

Köszi szépen a segitséget!
Ahogy irtad magában a JS fájban irtam át az oldalak nevét és cimét!
Jobbklikk szerkesztés!Eléggé bele lehet bonyolodni de sikerült!

Köszi!

28. September 2010, 16:23:55

idegagyag

Az Operával nyitottam meg a myvip kozosségi oldalt, de a nekem kuldott privát levélre (Nem korlevél) a választ nem tudom elkuldeni. Vajon mi lehet a gomd? Tudna valaki erre megoldást? Egyébként, az iexp- nél és a Mozillánál ez nem okoz gondott, DE MIRE elkuldom!!!! Nem véletlenul használom az OPERÁT. De nem mukodik. Lehet, hogy befolyásolja az operában használt reklám tilto program, más oldalak mukodését?

30. September 2010, 12:10:04

zolee1974

Sziasztok!
Opera mail ba gmailt állitottam be fiókként!Az olvasott leveleket sehogy sem tudom kitörölni!Kijelölöm majd végleges törlés és opera ujraiditásánál ismét ott az összes!(már k.b. 120 levél)Gmail fiokbol is ki vannak törölve!Biztos ki lehet törölni valahogy véglegesen de örülnék ha valaki megirá hogy hogyan!

Választ elöre is köszönöm!

30. September 2010, 16:34:26

Penge4

bug hunter

Biztos ki lehet törölni valahogy véglegesen de örülnék ha valaki megirá hogy hogyan!

http://magyaropera.blog.hu/2010/06/19/gmail_imap_es_m2

Vajon mi lehet a gomd? Tudna valaki erre megoldást?

Nem használom ezeket a közösségi oldalakat, leveleket meg főleg nem küldözgetek rajtuk keresztül, de szerintem ha a Magyar Opera blogon teszed fel a kérdést, ott többen lesznek, akik esetleg annyit tudnak, hogy náluk megy-e az adott funkció.

Viszont elég gányolt módon van lekódolva az összes hasonló oldal, szóval nem lennék meglepve, ha valami bug állna a háttérben, ettől függetlenül a reklámblokkoló is bezavarhat, ha éppen túl agresszív.

Például ha úgy állítod be, hogy *ads* akkor azokat az URL-eket is blokkolja, ahol van a címben olyan rész, mint downloads.html

Ilyesmire érdemes figyelni. Ezt amúgy a jobbklikk->Tartalom blokkolása->Részletek alatt tudod megnézni, hogy az adott oldalon, amelyiken éppen vagy mely szabályok érvényesek az összesből. A globális listát pedig a Ctrl+F12->Haladó->Tartalom->Blokkolt tartalmak alatt.

A 10.70-ben ez az egyik újítás, hogy már jelzi, ha az elérni kívánt oldal a belső adblock miatt nem elérhető.

29. October 2010, 12:43:15

tamasgaspar

Sziasztok!

Van arra mód, hogy oldalspecifikus zoom értékeket adjak meg? Elmondom mire gondoltam: pl az index.hu alapból 150%-os nagyítással jelenjen meg, de az origo.hu csak 130%-al, stb. Meg lehet ezt oldani valahogy?

12. November 2010, 21:23:25 (edited)

pocak1966

Sziasztok!
abban szeretnék segítséget kérni, hogy az adobe flash playert hogyan lehet az opera alá idomitani?
Valamint nem fogadja el a bejelentkezést az otp bank oldalán.
esetleg JAVA kiegészítő kell még opera alá?
írtam hosszabat is, de az opera pl ezt sem küldte el, igy most mozilláról irok.
köszönöm a segitséget.

Szerkesztés: A javascriptet tudtam engedélyezni az F12-menü alatt. (ezáltal már az Opera is elküldi a hozzászólást!)
A Flash player még megoldásra vár.

14. November 2010, 13:54:28

Edimax01

Sziasztok.

Szeretnem meg kerdezni hogy operat hasznalok regota,ami nagyon jo, ezzel kapcsan pedig ,web keresobe bevannak irkalva a cimek,ezeket holtallalhato meg,milyen mappaba. Hova teszi el.

koszonom elore is segitseget. elnezest ha kicsit maskep fogalmaztam meg.

16. November 2010, 08:22:37

cseszlovak

Originally posted by pocak1966:

Sziasztok!
abban szeretnék segítséget kérni, hogy az adobe flash playert hogyan lehet az opera alá idomitani?
Valamint nem fogadja el a bejelentkezést az otp bank oldalán.
esetleg JAVA kiegészítő kell még opera alá?
írtam hosszabat is, de az opera pl ezt sem küldte el, igy most mozilláról irok.
köszönöm a segitséget.

Szerkesztés: A javascriptet tudtam engedélyezni az F12-menü alatt. (ezáltal már az Opera is elküldi a hozzászólást!)
A Flash player még megoldásra vár.

Szia!

Adtál egy jó tippet, és ettől rájöttem az eddig engem is sírba kergető probléma egészen egyszerű megoldására! smile
Miután már többször is telepítettem a legfrissebb Flash-verziókat, de az Operában ennek semmi eredménye nem volt; most megnyomtam az F12-t és engedélyeztem a Beépülők használatát! smile
És ettől egy csapásra működni kezdett a Flash smile

26. November 2010, 20:12:01

pocak1966

Hali!
A pc-s Operámon, és a mini Operámon is bekapcsoltam az oprealink szolgáltatást, látom is a zöld nyilakat mindekettőn, bekapcsoláskor, hogy adatot cserél, de mégsem frissülnek a kedvencek. Konkrétan: fórumot olvasok a minin, elkedvencelem, ahol tartok, és este folytamán folytatnám a pc-n, és a kedvencek között a fórumra kattintva a tegnapi fórumoldal jön be, nem amit délután a minin elkedvenceltem...

Tippek?

1. December 2010, 17:24:49 (edited)

ivimi

HELP!
Kezdő vagyok az OPERA használók közt (egy hónapja használom), de eddig nagyon bejött.
Van egy kis gondom az indulással. Tehát az indító ikonra kattintva nem indul el a program, hanem hibát jelez:confused: Olvasgattam a tippeket, hozzászólásokat de nem találtam megoldás a dologra.
A gondom: elindítom a programot és kiadja a képernyőre az alábbiakat:

opera.exe-Belépési pont nem található.
Az eljárás belépési pontja(_except_handler4_common)nem található a DLL-ben (msvcrt.dll).
oke
Kétszer katt az oke-ra és onantól fut a program. Nem tudom mit ronthattam el telepítésnél, vagy mit hibáztam.
Egy párszor már letöröltem (uninstal) a progit, de minden ujra telepítésnél itt kötötem ki.

Amennyiben tud valaki segíteni kérem tegye meg. Megpróbálom képen is ilusztrálni

4. December 2010, 13:06:16

Hantaboy20

ivimi: szedd le az internetről a msvcrt.dll fájlt és cseréld ki a régivel (a régiről azért csinálj egy másolatot valahova a biztonság kedvéért).
A fájl a win/system könyvtárban kell hogy legyen.

5. December 2010, 11:43:37

ivimi

Üdvözöllek!
Letöltöttem és kicseréltem, de nem változott semmi!!! Mindenesetere köszönöm a tippet.

5. December 2010, 14:14:40

Hantaboy20

ivimi: az én gépemen egy jó pár helyen megtaláltam az msvcrt.dll-t.

http://data.hu/get/3258410/msvcrt.dll-ek.rar innen letöltheted őket (780 kb).
Méret szerint kimappáztam őket és a helye.txt-ben megtalálod, hogy hova kell őket bemásolni. Ha valamelyik program nincs telepítve, azt értelemszerűen kihagyod.

10. December 2010, 01:49:12

jeremy85

Sziasztok!!

nem igazán tudom , hogy helyre írok e ...

DE nekem egy olyan problémám lenne , hogy a jelszó elmentése az operával nem igazán akar megjelenni ...
Az az egyszer már megjelent és rá kattintottam , hogy SOHA NE JEGYEZZE MEG ... DE most mégis azt szeretném , hogy jegyezze meg a jelszavam !

Mit tudok tenni ez ügy érdekében ??? Mert ugye nem jelenik meg megint az a kérdés , hogy meg e jegyeze a jelszavan vagy se , hogyan tudom megint megjeleniteni azt a rákérdezést vagy bármi hasonló , hogy megjegyezze a jelszót ? bigsmile

Kérlek segitsetek!!!!p
Elöre is köszönöm minden segitö kész ember válaszát....wink

10. December 2010, 09:02:06

Kovitimcsi

Nem tudja valaki hogy mi a fenéért nem tudom az adobe flash playert frissiteni????? Felajánlja a letöltés de egy áthúzott karika jön ki a végén mellette az opera szóval és ki lép. Nekem engedélyezve van a beépülők használata, úgy hogy nem értem.
Köszönöm a segítséget előre is.

11. December 2010, 14:37:11

Penge4

bug hunter

Originally posted by jeremy85:

Mit tudok tenni ez ügy érdekében ??? Mert ugye nem jelenik meg megint az a kérdés , hogy meg e jegyeze a jelszavan vagy se , hogyan tudom megint megjeleniteni azt a rákérdezést vagy bármi hasonló , hogy megjegyezze a jelszót ?

Ctrl+F12->Űrlapok->Jelszókezelő
Itt megkeresed az oldalt, ahol rányomtál, hogy ne jegyezze meg és kitörlöd a listából.

Originally posted by Kovitimcsi:

Felajánlja a letöltés de egy áthúzott karika jön ki a végén mellette az opera szóval és ki lép. Nekem engedélyezve van a beépülők használata, úgy hogy nem értem.

Arra kér meg, hogy zárd be az Operát, mielőtt frissíted, mivel az Opera által le van foglalva a beépülő, így nem tudja felülírni.

12. December 2010, 02:16:12

jeremy85

Penge4 !!!! köszönöm a hasznos választ smilehappy

12. December 2010, 19:07:21

pierre1

Sziasztok!

Videólejátszásnál nagyon halk a video, ezen lehet szoftveresen segíteni?
Hardveresen mindent megpróbáltam, a hangkártyát is állítgattam, nem jó így sem. Az avi-t, vagy az mp3-at tudom a lejátszóprogrammal hangosítani (mplayer). Ehhez hasonló megoldásra lenne szükségem a böngészőn keresztüli videózásnál.
Laptop, integrált hangkártya, XP, Opera@USB 10.63

16. December 2010, 10:04:38

ivimi

Üdvözlök minden fórumozót!!

Az eljárás belépési pontja(_except_handler4_common)nem található a DLL-ben (msvcrt.dll).

Bárhogy próbáltam jobb belátásra bírni a gépet nem sikerült kiküszöbölni a hibát. Ujratelepítettem a windows és most semmi gond nincs!!

16. December 2010, 15:42:50

bucka2uo

Originally posted by ivimi:

Üdvözlök minden fórumozót!!

Bárhogy próbáltam jobb belátásra bírni a gépet nem sikerült kiküszöbölni a hibát. Ujratelepítettem a windows és most semmi gond nincs!!

Sosem találkoztam ilyen problémával amióta nem használok windows-t.

Forums » Hungarian Forums » Operával kapcsolatos kérdések, válaszok