You need to be logged in to post in the forums. If you do not have an account, please sign up first.
Yeni Opera Start Page 'im Nasıl ?

Dün chip'te gördüğüm daha sonra da bloğumda yazdığım konuyu sizlerle paylaşmak istedim arkadaşlar. DeviantART taki flatmo1 isimli arkadaşlar firefox,chrome ve Opera için alternatif Windows 8 tarzı bir başlangıç sayfası tasarlamış.Tabi bizi ilgilendiren kısmı Opera

Kullanmak için yapmanız gereken indirdiğiniz RAR dosyasının içeriğini sabit diskinize çıkarmak.Çıkardıktan sonra tarayıcınızda anasayfa olarak index.html dosyasının dizinini(adresini) belirtmek.Sayfadaki kısayolları değiştirmek isterseniz source.js dosyasını düzenlemelisiniz.
Ben az bilgimle kendime göre biraz düzenleme yaptım ancak arkaplan rengini ve küçük pencerelerin arkaplanını değiştiremedim.Fazladan pencere eklenebiliyor mu bilmiyorum.Yapabilen olursa burda nasıl yaptığını açıklarsa süper olur.Şimdiden teşekkürler.
Chrome ve Opera için düzenlenmiş sürümü
Firefox için düzenlenmiş sürüm
Şık bir sayfa dizaynı olmuş.
Feel the difference by Opera / Türkçe yazalım.
Opera Türkiye | Opera SSS | Opera Türkiye Projeleri | Opera Türkçe Yardım
Opera Türkiye | Opera SSS | Opera Türkiye Projeleri | Opera Türkçe Yardım
Sayfa arkaplan rengi için
lib klasörü altındaki style.css dosaysını metin editörünüz ile açın
Yazan kısmı bulun. #260930 rengi hex rengi. Bunu istediğiniz renk koduyla değiştirebilirsiniz. http://tr.wikipedia.org/wiki/Web_renkleri Dilerseniz bu renk kodunu silip(sadece #260930 yazan kısmı) url('bg.png') ile başlayan kısmı kullanarak istediğiniz resmi de arkaplan yapabilirsiniz. Buna karar verirseniz url'den önceki /* yazan yeri ve en sonraki */ yazan yeri kaldırmanız gerekli(noktalı virgülü kesinlikle kaldırmayın)
Ek bölmeler eklenebilir. Ancak bu işlem basit değil. Her bir kutu için ayrı ayrı css kodu yazılmış. Yeni eklenenler için de hazırlamak gerekecek.
lib klasörü altındaki style.css dosaysını metin editörünüz ile açın
body{
background:#260930/*url('bg.png') center center*/;
font-family: Tahoma, Arial, "MS Trebuchet", sans-serif;
}
Yazan kısmı bulun. #260930 rengi hex rengi. Bunu istediğiniz renk koduyla değiştirebilirsiniz. http://tr.wikipedia.org/wiki/Web_renkleri Dilerseniz bu renk kodunu silip(sadece #260930 yazan kısmı) url('bg.png') ile başlayan kısmı kullanarak istediğiniz resmi de arkaplan yapabilirsiniz. Buna karar verirseniz url'den önceki /* yazan yeri ve en sonraki */ yazan yeri kaldırmanız gerekli(noktalı virgülü kesinlikle kaldırmayın)
Ek bölmeler eklenebilir. Ancak bu işlem basit değil. Her bir kutu için ayrı ayrı css kodu yazılmış. Yeni eklenenler için de hazırlamak gerekecek.
Sorularınızı sorabileceğiniz yeni adresimiz Opera Türkiye Forum
Fare üzerine gelince kenarların nasıl beyaz yapıldığını soruyorsan style.css dosyasına bir boşluğuna aşağıdaki kodu ekle. 1px yazan yeri yükseltirsen (2px, 3px gibi) daha kalın beyaz kenarlık elde edersin.
#wrapper div:hover{border:1px solid #fff;}
Sorularınızı sorabileceğiniz yeni adresimiz Opera Türkiye Forum