Opera Resmi Türkçe Forumları

Official Opera Turkey Forums

Arama ile ilgili (Çözüldü)

Forums » Opera Türkçe Forumları » Opera Modifikasyon

You need to be logged in to post in the forums. If you do not have an account, please sign up first.

Go to last post

30. July 2011, 20:55:08

comert92

Arama ile ilgili (Çözüldü)

Bildiğiniz üzere, herhangi bir sayfada bir metni tarayıp sağ tıkladığınızda bir menü açılır ve bu menüde "bununla ara" diye bir seçenek vardır; ki gerçekten kolaylık sağlar.

Fakat bu özelliği kullanmak bazen sıkıntı verici oluyor; çünkü bu arama fonksiyonu arama sonuçlarını aynı sekmede açıyor. Bazı durumlarda önceki sayfaya geri döndüğünüzde bazı verileri veya yaptığınız değişiklikleri kaybedebiliyorsunuz. Bu da vakit kaybına neden oluyor.

Kısaca, bu arama fonksiyonu ile sonuç sayfasını yeni bir sekmede açmak mümkün müdür?

30. July 2011, 21:11:48

ilker-37

Cyrax, ilkercix, ßarkod

mümkün. xxx.ini dosyası ile oynayarak yapılabilir. uğraşayım yazarım.
imza - signature

30. July 2011, 21:48:49

comert92

Originally posted by ilker-37:

mümkün. xxx.ini dosyası ile oynayarak yapılabilir. uğraşayım yazarım.

çok memnun olurum smile

30. July 2011, 21:51:59

Climanjaro

burada var nasıl yapıldığı.

http://my.opera.com/turkish/forums/topic.dml?id=980132&t=1312062699&page=1#comment9426662
İmzamı kaybettim, gören ya da duyan var mı?

30. July 2011, 21:59:15 (edited)

ilker-37

Cyrax, ilkercix, ßarkod

C:\Program Files\Opera\ui klasörü altındaki "standard_menu.ini" dosyasını not defteri ile açın.

ctrl+f yapın ve [Hotclick Popup Menu] arayın. o satır altındakiler sizin söylediğiniz menüyü içeriyor.

Item, MI_IDM_SELSEARCH			= Hotclick search, 200,,, "Search Web"

altına ekleyin.

Item, "Yeni Sekmede Ac"	= Copy&New Page&Go to page, "%c"
imza - signature

30. July 2011, 22:32:42

comert92

İlginiz ve çabanız için gerçekten çok teşekkürler smile

Fakat bana sunduğunuz çözüm, sorunun sadece bir kısmını halledebiliyordu. Sadece varsayılan arama motoru için geçerli olup, "bununla ara" menüsündeki diğer arama motorları için işe yaramıyordu. O yüzden ben de biraz araştırma yaptım ve Tamil'in blogunda bir çözüme rastladım. Aslında bu zaten Opera'ya dahil olan bir özellikmiş; yani hiçbir modifikasyona gerek yokmuş.

Opera 11.50 ve üzeri sürümler için ctrl + sağ tık kombinasyonu ile arama sayfası arka planda açılabiliyor.

30. July 2011, 23:07:45

ilker-37

Cyrax, ilkercix, ßarkod

sevindim çözüme ulaştığına. bizde öğrenmiş olduk :)
imza - signature

Forums » Yönetim » Opera Modifikasyon

Moderated by: offcu YuXeL greench ZAHEK metude agresiff