You need to be logged in to post in the forums. If you do not have an account, please sign up first.
Opera Youtube sorunu
merhaba arkadaşlar ben hem operada hemde my.opera forumlarında yeniyim =) operayı yeni denemeye başladım bi kaç sorunla karşılaştım forumlarıda okudum ama sorunlarımı yazan birisini görmedim herhalde sorun bende de olabilir. yeni yeni başladığım operayı yalaşık 1 aydır felan deniyorum gayet güzel kullanışlı arayüzü felan orjinal ve göze hoş görünüyor. fakat youtube şu sorunla karşılaşıyorum bazı videolarda tam ekran açmak istediğimde tam ekran olmuyor sadece opera gezinti alanlarını kaplıyor(durum çubuğu adres çubuğu sekmeler kısmı ve görev çubuğu gözüküyor) tam ekran olmuyor bu sadece bendemi oluyor yoksa başkalarında da oluyormu bi kac kez temiz kurulum yaptım olmadı taşınabilir kurulumda sorun yok gibi gördüm ama taşınabilir kurulumda da varsayılan tarayıcı özelliğini kullanılamıyor. sizce sorun benden mi kaynaklı ? bir sorumda taşınabilir kurulum mu kullanmalıyım(taşınabilir kurulum normal kurulumdan daha sağlam ve daha az buglu gibi hissettim ama varsayılan tarayıcı olamaması eksiklik gibi) ? ve bide bazen opera donuyor -nasıl yani diceksiniz- bazen sekmeler tıkanıyor genelde 4 5 sekme açıkken mouse scrollu çalışmıyor sekmeler arası geçiş yapıosun ve sağdaki sayfayı aşşağı yukarı kaydırabiliyorsun ama yeni bağlantı açılmıyor sanki kitleniyor gibi bu sorunuda bi söleyeyim dedim. cevap yazarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.-Taşınabilir kurulum daha az buglu diyeceğime daha buglu demişim şimdi farkettim ve düzelttim-
Öncelikle forumlarımıza hoş geldiniz..
YouTube ile ilgili bende bir sorun yok. Tam ekran düzgün çalışıyor. Aşağıdakileri bir deneyin.
http://www.operaturkiye.net/sorunun-opera-profilimde-olup-olmadigini-nasil-anlayabilirim/
Taşınabilir kurulum ile normal kurulum arasında performans ve sistem açısından bir farklılık bulunmamaktadır. Fakat tüm dosyaların tek bir noktada bulunması nedeniyle kullanım sırasında oluşabilecek sorunlar minimum seviyeye inmekte ve müdahale imkanı daha kolay olmaktadır. İşletim sisteminizin varsayılanı olmaması konusunda haklısınız ama ben uzun zamandır taşınabilir kurulumla çalışıyorum.
Windows'un ayarlarından sistem varsayılan tarayıcısının konumunu özel olarak belirleyemiyorsunuz ama belki bunu yapan programlar vardır.
Takılmalar ve donmalarla ilgili durum ise biraz özel bir durum. Evet Opera'nın son sürümlerinde RAM kullanımına ilişkin bir artış var ve kimi kullanıcılar da benzer şikayetler de buluyor ama dediğim gibi bunu özel olarak incelemek gerekli.
YouTube ile ilgili bende bir sorun yok. Tam ekran düzgün çalışıyor. Aşağıdakileri bir deneyin.
http://www.operaturkiye.net/sorunun-opera-profilimde-olup-olmadigini-nasil-anlayabilirim/
Taşınabilir kurulum ile normal kurulum arasında performans ve sistem açısından bir farklılık bulunmamaktadır. Fakat tüm dosyaların tek bir noktada bulunması nedeniyle kullanım sırasında oluşabilecek sorunlar minimum seviyeye inmekte ve müdahale imkanı daha kolay olmaktadır. İşletim sisteminizin varsayılanı olmaması konusunda haklısınız ama ben uzun zamandır taşınabilir kurulumla çalışıyorum.
Windows'un ayarlarından sistem varsayılan tarayıcısının konumunu özel olarak belirleyemiyorsunuz ama belki bunu yapan programlar vardır.
Takılmalar ve donmalarla ilgili durum ise biraz özel bir durum. Evet Opera'nın son sürümlerinde RAM kullanımına ilişkin bir artış var ve kimi kullanıcılar da benzer şikayetler de buluyor ama dediğim gibi bunu özel olarak incelemek gerekli.
Feel the difference by Opera / Türkçe yazalım.
Opera Türkiye | Opera SSS | Opera Türkiye Projeleri | Opera Türkçe Yardım
Opera Türkiye | Opera SSS | Opera Türkiye Projeleri | Opera Türkçe Yardım
cook saol kardeşim böle yapınca düzeldi ama bi daha olmamasını nasıl sağlıyabilirim ayarlarda sadece ana sayfayı deiştiriyorum baslangıçta hızlı erişim aç diyorum sayfa yüklendiği anda göster diyorum bide hızlı erişim aramasını wikipedia yapıyorum başka bişey yapmıyorum ayarlarda bunun sorunu ayarlar olabilir mi? değilse neden kaynaklandığını biliyomusun? tekrar cevap yazarsan çok mabule geçer =) tekrar saol
Originally posted by kurnaz7:
ayarlarda sadece ana sayfayı deiştiriyorum baslangıçta hızlı erişim aç diyorum sayfa yüklendiği anda göster diyorum bide hızlı erişim aramasını wikipedia yapıyorum başka bişey yapmıyorum ayarlarda bunun sorunu ayarlar olabilir mi?
Sorunun kaynağı kesinlikle bunlar olamaz.
Öncelikle Flash güncellemesi yeni çıktı onu yüklemeni öneririm.32-Bit=Link ; 64=Bit=Link
Daha sonra http://www.youtube.com/html5 adresini kontrol edin, aşağılarda "You are not currently in the HTML5 trial." yazsın. yaziyorsa ok, yazmıyorsa "Leave the HTML5 trial" deyin.
Çünkü ben de HTML5'i açtığımda dediğiniz sorunu veriyordu, HTML5 daha test aşamasında şu an.
Umarım yardımcı olur.
Bir ekran görüntüsü gönderebilir misin?
Sorularınızı sorabileceğiniz yeni adresimiz Opera Türkiye Forum