You need to be logged in to post in the forums. If you do not have an account, please sign up first.
Daha hafif bir opera varmı? Nasıl yaparız?
Operayı 4 versiyondan beridir kullanıyorum. Ve zamanında ücretini de öderdim. 9 vesiyondan sonrasında malesef opera yavaşladı ve o eski az ram harcayan hızlı browser yok oldu. ben artık sadece browser olarak ve mailleime M2 kullanarak bakacağım ve göndeebileceğim, ne wiget, ne bileşen nede eklentisi olan (popup engelleme olsun) java ve flas çalıştıabilen sade bir opera istiyorum.Donma problemleri, yavaş çalışma çok ram yeme ile explorer kadar insafsızlaştı. Operadan yeni bir browser aramak ne kadar ağır geldi bir bilseniz. maxton diye bir program buldum onuda kullanıyordum ama operadaki rahatlık onda yok. firefox deseniz adına gıcığım. crome bana yaramıyor. mutlu mesut günlerime dönmek istiyorum. yaşımda 40'a yaklaştı. artık yeni programlar keşfetmek için ne zamanım nede gücüm var. internette aradığımı bulmak araştırken yeni sekmeleri bolca açmak (ki normal kullanımımda 15'den fazla sekme açarım ) istiyorum. Ah eski vesiyonları da denedim ama teknoloji öyle değişmiş ki sayfalardaki yazıları bile adam gibi göstemiyor eski versiyonlar. Virusler malvareler solucanlar vs. den gına geldi. 1.5 teabayt hd alanım var. virus taraması 2 gün sürdü. defrag desen artık yapamıyoum. 100 gb partisyonu 1 gecede anca yapıyor. hdd lerde film müzik yok hep çalışmalarım belgelerim hobilerimle ilgili evaklar var.
iyi bi bilgisayar da alamıyoum o halde lite sürüm opera lazım. Çok zor değilse. Derleme yapan bir arkadaşımız yokmu topluluk bünyesinde? acaba olamazmı? xp kullanıyoum. yeni işletim sistemine dahi geçmek bana sıkıntı veriyor. Arada win7 notebokta yüklü onu kullanayım diyorum aradığımı bulamıyorum. bir garip geliyor. Eskiden bu şekilde yazı yazan kullanıcılara kızardım az uğraşsan yaparsın insan neye alışmıyorki derdim ama o zamanlar baba parası yiyorduk. ram sa ram işlemciyse işlemciye gözümüzü kırpmadan basıyoduk parayı. şimdi aile geçindiriyorum ve bu gibi donanım geliştimelerine bütçem yetmiyor.
Bana anlattığım gibi mail serveri olan lite vesiyon bir opera lazım. 32 bit xp de çalışacak, amd 2200 işlemci li lanet asus anakartlı eski bir kullanıcıya yardımınızı esirgemeyiniz.
teşekkürler.
Originally posted by poset:
Operayı 4 versiyondan beridir kullanıyorum. Ve zamanında ücretini de öderdim. 9 vesiyondan sonrasında malesef opera yavaşladı ve o eski az ram harcayan hızlı browser yok oldu. ben artık sadece browser olarak ve mailleime M2 kullanarak bakacağım ve göndeebileceğim, ne wiget, ne bileşen nede eklentisi olan (popup engelleme olsun) java ve flas çalıştıabilen sade bir opera istiyorum.
Opera 12'de Unite ve Bileşenler olmayacak. Ayrıca Ses+XML özelliği de kaldırıldı. http://www.operaturkiye.net/opera-tarayicida-degisim-ruzgarlari-esiyor/ adresindeki yazıyı inceleyebilirsiniz.
Ram tüketimi konusunda daha önce epey tartışma yapıldı. Eğer bol miktarda RAM'iminiz varsa bilgisayarınızda, Opera bunun belli bir oranını kullanıyor. Eğer daha az miktarda RAM mevcutsa, Opera bunu daha verimli şekilde kullanıyor. Eğer bilgisayarınızda bir yavaşlamaya sebep olmuyorsa görev yöneticisinde yazan sayıyı umursamamanızı öneririm.
12 versiyonu bekleriz artık.
Originally posted by poset:
Bir çok özelliğin kesilmesi opera açısından başka bir olay ama benim anlatmak istediğim şuydu kurulumda seçenekler olsun ve mininmum özellik üzerine ne bilim çubuklar olsun,o olsun şu olsun diye seçilsin. işine yarayan var yaramayan var boşuna durmasın bilgisayarda.
Bu özellikleri kullanmadığınız sürece bilgisayarınızda bulunmasının bir dezavantajı bulunmuyor. Açılırken belirgin bir yavaşlık yapması söz konusu değil. Hani düşündüğünüz kadar ağırlık yaratmıyor...