You need to be logged in to post in the forums. If you do not have an account, please sign up first.
Download 9.63
Changelogs
Opera Türkiye | Opera SSS | Opera Türkiye Projeleri | Opera Türkçe Yardım
OFFblog 
Opera Türkiye Sitesi
Sohbet Odaları 
Opera 12.10.1620.x64 HWA/WebGL off - Windows 7 Ult. x64 SP1
<a href="http://my.opera.com/unal/blog/show.dml/167550">Opera-TR.com</a> 
Sohbet Odaları
Operanın ram ,cpu kullanım oranı %50 - 250 mb lara çıktı...

Bu sürümü kaldırmaya çalışırken Error1721 hatası veriyor(windows installer ile ilgili bir hata sanırım)
Böyle bir yavaşlama,kendini bilmez bir hal aldı opera..
Operam kendinde değil

OFFblog 
Opera Türkiye Sitesi
Sohbet Odaları 
ram kullanımı 50% aşağı inmiyor
bir de akşam evde deneyeyim bakalım.Opera Türkiye | Opera SSS | Opera Türkiye Projeleri | Opera Türkçe Yardım
Originally posted by ZAHEK:
vallahi benim opera kendinde değil sabahtan beri 2 gundur yapmadığım klmadı:)
ram kullanımı 50% aşağı inmiyorbir de akşam evde deneyeyim bakalım.
yok yok benim sorunum proxy ayarlarla ilgili
9.63 e suç atmayalım hemen:)ama şu Error1721 hatası bu sürümle ilgili olan bir hata sanırım.
23. December 2008, 18:31:59 (edited)
1. halen daha gmail de sorun yaşıyorum
2. facebook çok yavaş (sayfa hatası filan kabul etmem diğerleri açıyorsa opera da açmalı)
3. şu kopyalama işi varya ff ve ie deki operada da olmalı (vbulletinlerdeki)
4. keşke toolbar yüklenebilseydi (imageshack çok çok işe yarardı)
şimdi aklıma gelmiyor hepsi ama yani özellikle sitelerde yaşadığım sorunlar beni çıldırtıyor.
yani artık bu acid testiymiş site görünümüymüş bunları bıraksınlar da sorunsuz bir tarayıcı yapsınlar. ben her gün acid testi yapmıyorum.
gmail-facebook-deviantart üçlüsünü zaten opera da tercih etmiyorum; yani çöküyor be hocam, diğer sekmeler de kullanılmaz hale geliyor! daha başka, sıkca kullandığım "pilli" sitelerinde önizleme vs. yapılmıyor onu da diğerleriyle halletmek zorunda kalıyorum
ayrıca (tilkinin) çok güzel eklentileri var yani bu betikler kesmiyor açıkcası. mesela opera nın 45 milyon tane teması var ama bir tanesi bile içime sinmiyor be! (bireysel tasarımlar tabii birşey diyemem) 2 yılda 30 tema değiştirdim; artık onu da geçtim. kısacası 9.50 iyi bir çıkıştı, epey hızlandı ama sonrasında bir şey yok... bir çok arkadaşıma zorla operayı kurdurttum; adamlar "evet çok hızlı, kullanışlı ama işimizi görmüyor" diyolar ki haklılar. maalesef bu tekelci piyasada opera evrensel olamıyor. web in kimi yeniliklerinden, nimetlerinden faydalanamıyor. ( geliştiricilerinin webe kazandırdığı yenilikleti tabii ki es geçmiyorum) yani bunlar basit şeyler olsada keyifli bir kullanım sağlıyor. zaten amaç da bu değil mi; yoksa ie yeterlidir ortalama bir kullanıcı için! yani opera, bütünleşik diyoruz ama pek altını dolduramıyoruz bu iddianın. eyvalla opera mini çok çok güzel, başarılı fakat ben telefon kullanmıyorum kardeşim, pc kullanıyorum. benim beklentim bu yönde eee sen de o zaman amaca hizmet et bi zahmet, yoksa bizde slogan çok
Originally posted by sanalmakina:
ben bunu üzülerek söylüyorum ki artık operadan sıkılmaya başladım. en çok kullanılan sitelerde bile hataları mevcut. ben ne kadar diretiyorsam da adamlar sorun gidermekten başka her şeyi yapıyorlar.
quote]
yok canım o kadar da değil,çalışıyor adamlar şimdi..haklarını verelim..1. halen daha gmail de sorun yaşıyorum
gmail opera 10 alpha ile sorunsuz çalışıyor şu an.2. facebook çok yavaş (sayfa hatası filan kabul etmem diğerleri açıyorsa opera da açmalı)
yine aynı sürümle bu yavaşlamalar büyük ölçüde azalmış gibi.3. şu kopyalama işi varya ff ve ie deki operada da olmalı (vbulletinlerdeki)
bu konuda haklısın .mht olarak kopyalama falan ile halledilebilir belki ama.sonuçta güvenlik nedeniyle bunu yapacaklarını düşünmüyorum.4. keşke toolbar yüklenebilseydi (imageshack çok çok işe yarardı)
toolbardan kastın bir imageshack upload eklentisi ise bunun için uploader paneli kullanabilirsin,biliyorsun.ama uploader için çok güzel bir buton var var ve basınca bir script açılıyor ve sayfanın sol alt köşesinden upload (rapidshare ve imageshack) yapabiliyorsun.istersen onu kullanırsın.ne dersin?şimdi aklıma gelmiyor hepsi ama yani özellikle sitelerde yaşadığım sorunlar beni çıldırtıyor.
e artık bu konuda da haklsın ne dieyim:)yani artık bu acid testiymiş site görünümüymüş bunları bıraksınlar da sorunsuz bir tarayıcı yapsınlar. ben her gün acid testi yapmıyorum.
bence bu testi tekrarlamalısın sürekli.sinirlerini yatıştırır
Originally posted by cabbarov:
evet @sanalmakina, pek tat vermiyor
gmail-facebook-deviantart üçlüsünü zaten opera da tercih etmiyorum; yani çöküyor be hocam, diğer sekmeler de kullanılmaz hale geliyor! daha başka, sıkca kullandığım "pilli" sitelerinde önizleme vs. yapılmıyor onu da diğerleriyle halletmek zorunda kalıyorum
ayrıca (tilkinin) çok güzel eklentileri var yani bu betikler kesmiyor açıkcası. mesela opera nın 45 milyon tane teması var ama bir tanesi bile içime sinmiyor be! (bireysel tasarımlar tabii birşey diyemem) 2 yılda 30 tema değiştirdim; artık onu da geçtim. kısacası 9.50 iyi bir çıkıştı, epey hızlandı ama sonrasında bir şey yok... bir çok arkadaşıma zorla operayı kurdurttum; adamlar "evet çok hızlı, kullanışlı ama işimizi görmüyor" diyolar ki haklılar. maalesef bu tekelci piyasada opera evrensel olamıyor. web in kimi yeniliklerinden, nimetlerinden faydalanamıyor. ( geliştiricilerinin webe kazandırdığı yenilikleti tabii ki es geçmiyorum) yani bunlar basit şeyler olsada keyifli bir kullanım sağlıyor. zaten amaç da bu değil mi; yoksa ie yeterlidir ortalama bir kullanıcı için! yani opera, bütünleşik diyoruz ama pek altını dolduramıyoruz bu iddianın. eyvalla opera mini çok çok güzel, başarılı fakat ben telefon kullanmıyorum kardeşim, pc kullanıyorum. benim beklentim bu yönde eee sen de o zaman amaca hizmet et bi zahmet, yoksa bizde slogan çok
![]()
evet DA da bunlardan birisi, sanki operaya zorla sayfa açtırıyormuşuz gibi bir his oluyor gezerken

Originally posted by ZAHEK:
Originally posted by sanalmakina:
ben bunu üzülerek söylüyorum ki artık operadan sıkılmaya başladım. en çok kullanılan sitelerde bile hataları mevcut. ben ne kadar diretiyorsam da adamlar sorun gidermekten başka her şeyi yapıyorlar.
quote]
yok canım o kadar da değil,çalışıyor adamlar şimdi..haklarını verelim..1. halen daha gmail de sorun yaşıyorum
gmail opera 10 alpha ile sorunsuz çalışıyor şu an.2. facebook çok yavaş (sayfa hatası filan kabul etmem diğerleri açıyorsa opera da açmalı)
yine aynı sürümle bu yavaşlamalar büyük ölçüde azalmış gibi.3. şu kopyalama işi varya ff ve ie deki operada da olmalı (vbulletinlerdeki)
bu konuda haklısın .mht olarak kopyalama falan ile halledilebilir belki ama.sonuçta güvenlik nedeniyle bunu yapacaklarını düşünmüyorum.4. keşke toolbar yüklenebilseydi (imageshack çok çok işe yarardı)
toolbardan kastın bir imageshack upload eklentisi ise bunun için uploader paneli kullanabilirsin,biliyorsun.ama uploader için çok güzel bir buton var var ve basınca bir script açılıyor ve sayfanın sol alt köşesinden upload (rapidshare ve imageshack) yapabiliyorsun.istersen onu kullanırsın.ne dersin?şimdi aklıma gelmiyor hepsi ama yani özellikle sitelerde yaşadığım sorunlar beni çıldırtıyor.
e artık bu konuda da haklsın ne dieyim:)yani artık bu acid testiymiş site görünümüymüş bunları bıraksınlar da sorunsuz bir tarayıcı yapsınlar. ben her gün acid testi yapmıyorum.
bence bu testi tekrarlamalısın sürekli.sinirlerini yatıştırır
1. 2. opera 10 da bende sağ ve sol yanda olmak üzere iki üçgen çıkıyor aralarında da ..... anlamadığım bunu benden başkaları da adamlara bildirdi ama yeni sürümde düzeltmediler.
3. hadi neyse diyelim
4. evet idare eder belki ama imageshack toolbar ın en güzel özelliği resmi hiç indirmeden üzerine sağ tıklayıp kendine upload etmesi, neyse yani bunu yapabilecek bir alternatif yoktur zaten

5. nerye kadar tekrarlayacağız

yani hangimiz bir program için bu kadar çok anlatım hazırlayıp birbirimize öneriyoruz. opera bizim hakkımızı veremiyor be
sabır sabır bakalım 10 da belki sorunlar çözülür. aslında google sitesinin o özel sayfaları filan çalıştı diye sevinmiştim 10 da. hayırlısı ne diyelim.
1. 2. opera 10 da bende sağ ve sol yanda olmak üzere iki üçgen çıkıyor aralarında da ..... anlamadığım bunu benden başkaları da adamlara bildirdi ama yeni sürümde düzeltmediler.
inan bu siteler ben de çalışıyor şu an.şöyle ciddi bir temiz kurulum yapmanı öneririm.hata uninstaller programı falan kullan.
gmailin yeni arayüzünü denesene bakalım...
gmail-1-ss
gmail-2-ss
gmail-3-ss
facebook-ss
3. hadi neyse diyelim

4. evet idare eder belki ama imageshack toolbar ın en güzel özelliği resmi hiç indirmeden üzerine sağ tıklayıp kendine upload etmesi, neyse yani bunu yapabilecek bir alternatif yoktur zaten
bu toolbar bilmiyorum ama bir inceliyeyim bakalım.belki biz de tıkalr göndeririz canııım

5. nerye kadar tekrarlayacağız
acid testinden %110 alana kadar devam

yani hangimiz bir program için bu kadar çok anlatım hazırlayıp birbirimize öneriyoruz. opera bizim hakkımızı veremiyor be
![]()
sabır sabır bakalım 10 da belki sorunlar çözülür. aslında google sitesinin o özel sayfaları filan çalıştı diye sevinmiştim 10 da. hayırlısı ne diyelim.
ne demişler sabreden derviş muradına ermiş...
şu desteklemeyen siteler için de aşağıdaki başlığı da bir inceleyiver,yardımcı olabilir belki.
How to post about problems with specific sites
24. December 2008, 10:16:53 (edited)

buldum bu sorun değilmiş ayarlardan kapanabiliyormuş:
http://my.opera.com/community/forums/topic.dml?id=261456
araçlar/tercihler/gelişmiş/tarama
show scroll marker

haydaa...e o yeni bir ayar
hatta bildiğim kadarıyla Tamil'in çabaları ile eklenmişti bu ayar operaya.neyse çözdüğüne sevindim:)
opera:config#OperaSync|SyncPersonalbar
OFFblog 
Opera Türkiye Sitesi
Sohbet Odaları 
Originally posted by offcu:
Etmesi lazım.
opera:config#OperaSync|SyncPersonalbar
burada işaretli görünüyor ama yapmadı malesef sadece iki tanesini getirdi.

Forums » Yönetim » Opera Genel