Opera Resmi Türkçe Forumları

Official Opera Turkey Forums

Opera browser 9.63 çıktı....

Forums » Opera Türkçe Forumları » Opera Genel

You need to be logged in to post in the forums. If you do not have an account, please sign up first.

16. December 2008, 22:26:28

mtoto66

Opera browser 9.63 çıktı....

duymayan kalmasın...

17. December 2008, 07:58:51

ZAHEK

z@h3k

9.63 yeni güvenlik güncelleştirmeleri ile yayınlandı.Değişikler aşağıdadır.
Download 9.63
Changelogs

17. December 2008, 09:02:29

itsfresh

Bu sürümde kilitlenmelere bir sorun bulunmuştur umarım.

17. December 2008, 18:43:59

offcu

offchu

Türkçe sürüm notları için buraya bakabilirsiniz.
yes OFFblog yes
star Opera Türkiye Sitesi star Sohbet Odaları star

Opera 12.10.1620.x64 HWA/WebGL off - Windows 7 Ult. x64 SP1

18. December 2008, 03:11:33

mavizaman

bendeki kendi kendine kapanma sorunu hala çözülmemiş.

18. December 2008, 07:54:21

unal

Kaya Ünal

Kullandığınız çeşitli güvenlik yazılımlarının neden olduğu bir sorun olmasın kendi kendine kapanma sorunu?

18. December 2008, 09:36:29

ZAHEK

z@h3k

Arkadaşlar opera 9.63 ile ilgili cidden bazı gariplikler var gibi sanki..

Operanın ram ,cpu kullanım oranı %50 - 250 mb lara çıktı...smile
Bu sürümü kaldırmaya çalışırken Error1721 hatası veriyor(windows installer ile ilgili bir hata sanırım)
Böyle bir yavaşlama,kendini bilmez bir hal aldı opera..
Operam kendinde değil smile

18. December 2008, 14:01:41

offcu

offchu

Ben elle tek tek güncellenmiş dosyaları değiştiridiğim için windows installer hatası muhtemelen bende çıkmayacaktır; zaten opera 10 kullanıyorum şu anda. bigsmile
yes OFFblog yes

18. December 2008, 14:46:16

ZAHEK

z@h3k

vallahi benim opera kendinde değil sabahtan beri 2 gundur yapmadığım klmadı:)
ram kullanımı 50% aşağı inmiyor smile bir de akşam evde deneyeyim bakalım.

19. December 2008, 01:57:49

mavizaman

selam güvenlik programı kaspersky 2009 güncel ve w. defender var.
bunların operaya müdahalesi nasıl olur?

19. December 2008, 07:00:43

ZAHEK

z@h3k

Originally posted by ZAHEK:

vallahi benim opera kendinde değil sabahtan beri 2 gundur yapmadığım klmadı:)
ram kullanımı 50% aşağı inmiyor smile bir de akşam evde deneyeyim bakalım.

yok yok benim sorunum proxy ayarlarla ilgili smile 9.63 e suç atmayalım hemen:)
ama şu Error1721 hatası bu sürümle ilgili olan bir hata sanırım.

23. December 2008, 18:31:59 (edited)

sanalmakina

ben bunu üzülerek söylüyorum ki artık operadan sıkılmaya başladım. en çok kullanılan sitelerde bile hataları mevcut. ben ne kadar diretiyorsam da adamlar sorun gidermekten başka her şeyi yapıyorlar.

1. halen daha gmail de sorun yaşıyorum
2. facebook çok yavaş (sayfa hatası filan kabul etmem diğerleri açıyorsa opera da açmalı)
3. şu kopyalama işi varya ff ve ie deki operada da olmalı (vbulletinlerdeki)
4. keşke toolbar yüklenebilseydi (imageshack çok çok işe yarardı)
şimdi aklıma gelmiyor hepsi ama yani özellikle sitelerde yaşadığım sorunlar beni çıldırtıyor.

yani artık bu acid testiymiş site görünümüymüş bunları bıraksınlar da sorunsuz bir tarayıcı yapsınlar. ben her gün acid testi yapmıyorum.

23. December 2008, 19:19:34

cabbarov

hayde bre!

evet @sanalmakina, pek tat vermiyor right gmail-facebook-deviantart üçlüsünü zaten opera da tercih etmiyorum; yani çöküyor be hocam, diğer sekmeler de kullanılmaz hale geliyor! daha başka, sıkca kullandığım "pilli" sitelerinde önizleme vs. yapılmıyor onu da diğerleriyle halletmek zorunda kalıyorum sad ayrıca (tilkinin) çok güzel eklentileri var yani bu betikler kesmiyor açıkcası. mesela opera nın 45 milyon tane teması var ama bir tanesi bile içime sinmiyor be! (bireysel tasarımlar tabii birşey diyemem) 2 yılda 30 tema değiştirdim; artık onu da geçtim. kısacası 9.50 iyi bir çıkıştı, epey hızlandı ama sonrasında bir şey yok... bir çok arkadaşıma zorla operayı kurdurttum; adamlar "evet çok hızlı, kullanışlı ama işimizi görmüyor" diyolar ki haklılar. maalesef bu tekelci piyasada opera evrensel olamıyor. web in kimi yeniliklerinden, nimetlerinden faydalanamıyor. ( geliştiricilerinin webe kazandırdığı yenilikleti tabii ki es geçmiyorum) yani bunlar basit şeyler olsada keyifli bir kullanım sağlıyor. zaten amaç da bu değil mi; yoksa ie yeterlidir ortalama bir kullanıcı için! yani opera, bütünleşik diyoruz ama pek altını dolduramıyoruz bu iddianın. eyvalla opera mini çok çok güzel, başarılı fakat ben telefon kullanmıyorum kardeşim, pc kullanıyorum. benim beklentim bu yönde eee sen de o zaman amaca hizmet et bi zahmet, yoksa bizde slogan çok smile

23. December 2008, 21:57:09

ZAHEK

z@h3k

Originally posted by sanalmakina:

ben bunu üzülerek söylüyorum ki artık operadan sıkılmaya başladım. en çok kullanılan sitelerde bile hataları mevcut. ben ne kadar diretiyorsam da adamlar sorun gidermekten başka her şeyi yapıyorlar.
quote]
yok canım o kadar da değil,çalışıyor adamlar şimdi..haklarını verelim..

gmail opera 10 alpha ile sorunsuz çalışıyor şu an.

2. facebook çok yavaş (sayfa hatası filan kabul etmem diğerleri açıyorsa opera da açmalı)

yine aynı sürümle bu yavaşlamalar büyük ölçüde azalmış gibi.

bu konuda haklısın .mht olarak kopyalama falan ile halledilebilir belki ama.sonuçta güvenlik nedeniyle bunu yapacaklarını düşünmüyorum.

toolbardan kastın bir imageshack upload eklentisi ise bunun için uploader paneli kullanabilirsin,biliyorsun.ama uploader için çok güzel bir buton var var ve basınca bir script açılıyor ve sayfanın sol alt köşesinden upload (rapidshare ve imageshack) yapabiliyorsun.istersen onu kullanırsın.ne dersin?

şimdi aklıma gelmiyor hepsi ama yani özellikle sitelerde yaşadığım sorunlar beni çıldırtıyor.

e artık bu konuda da haklsın ne dieyim:)

yani artık bu acid testiymiş site görünümüymüş bunları bıraksınlar da sorunsuz bir tarayıcı yapsınlar. ben her gün acid testi yapmıyorum.

bence bu testi tekrarlamalısın sürekli.sinirlerini yatıştırır smile

23. December 2008, 22:52:45

sanalmakina

Originally posted by cabbarov:

evet @sanalmakina, pek tat vermiyor right gmail-facebook-deviantart üçlüsünü zaten opera da tercih etmiyorum; yani çöküyor be hocam, diğer sekmeler de kullanılmaz hale geliyor! daha başka, sıkca kullandığım "pilli" sitelerinde önizleme vs. yapılmıyor onu da diğerleriyle halletmek zorunda kalıyorum sad ayrıca (tilkinin) çok güzel eklentileri var yani bu betikler kesmiyor açıkcası. mesela opera nın 45 milyon tane teması var ama bir tanesi bile içime sinmiyor be! (bireysel tasarımlar tabii birşey diyemem) 2 yılda 30 tema değiştirdim; artık onu da geçtim. kısacası 9.50 iyi bir çıkıştı, epey hızlandı ama sonrasında bir şey yok... bir çok arkadaşıma zorla operayı kurdurttum; adamlar "evet çok hızlı, kullanışlı ama işimizi görmüyor" diyolar ki haklılar. maalesef bu tekelci piyasada opera evrensel olamıyor. web in kimi yeniliklerinden, nimetlerinden faydalanamıyor. ( geliştiricilerinin webe kazandırdığı yenilikleti tabii ki es geçmiyorum) yani bunlar basit şeyler olsada keyifli bir kullanım sağlıyor. zaten amaç da bu değil mi; yoksa ie yeterlidir ortalama bir kullanıcı için! yani opera, bütünleşik diyoruz ama pek altını dolduramıyoruz bu iddianın. eyvalla opera mini çok çok güzel, başarılı fakat ben telefon kullanmıyorum kardeşim, pc kullanıyorum. benim beklentim bu yönde eee sen de o zaman amaca hizmet et bi zahmet, yoksa bizde slogan çok smile

evet DA da bunlardan birisi, sanki operaya zorla sayfa açtırıyormuşuz gibi bir his oluyor gezerken bigsmile

Originally posted by ZAHEK:

Originally posted by sanalmakina:

quote]
yok canım o kadar da değil,çalışıyor adamlar şimdi..haklarını verelim..

gmail opera 10 alpha ile sorunsuz çalışıyor şu an.

yine aynı sürümle bu yavaşlamalar büyük ölçüde azalmış gibi.

bu konuda haklısın .mht olarak kopyalama falan ile halledilebilir belki ama.sonuçta güvenlik nedeniyle bunu yapacaklarını düşünmüyorum.

toolbardan kastın bir imageshack upload eklentisi ise bunun için uploader paneli kullanabilirsin,biliyorsun.ama uploader için çok güzel bir buton var var ve basınca bir script açılıyor ve sayfanın sol alt köşesinden upload (rapidshare ve imageshack) yapabiliyorsun.istersen onu kullanırsın.ne dersin?

e artık bu konuda da haklsın ne dieyim:)

bence bu testi tekrarlamalısın sürekli.sinirlerini yatıştırır smile

1. 2. opera 10 da bende sağ ve sol yanda olmak üzere iki üçgen çıkıyor aralarında da ..... anlamadığım bunu benden başkaları da adamlara bildirdi ama yeni sürümde düzeltmediler.
3. hadi neyse diyelim
4. evet idare eder belki ama imageshack toolbar ın en güzel özelliği resmi hiç indirmeden üzerine sağ tıklayıp kendine upload etmesi, neyse yani bunu yapabilecek bir alternatif yoktur zaten smile
5. nerye kadar tekrarlayacağız bigsmile
yani hangimiz bir program için bu kadar çok anlatım hazırlayıp birbirimize öneriyoruz. opera bizim hakkımızı veremiyor be lol

sabır sabır bakalım 10 da belki sorunlar çözülür. aslında google sitesinin o özel sayfaları filan çalıştı diye sevinmiştim 10 da. hayırlısı ne diyelim.

24. December 2008, 06:32:28

ZAHEK

z@h3k

1. 2. opera 10 da bende sağ ve sol yanda olmak üzere iki üçgen çıkıyor aralarında da ..... anlamadığım bunu benden başkaları da adamlara bildirdi ama yeni sürümde düzeltmediler.

inan bu siteler ben de çalışıyor şu an.şöyle ciddi bir temiz kurulum yapmanı öneririm.hata uninstaller programı falan kullan.
gmailin yeni arayüzünü denesene bakalım...

gmail-1-ss
gmail-2-ss
gmail-3-ss
facebook-ss

3. hadi neyse diyelim

smile

4. evet idare eder belki ama imageshack toolbar ın en güzel özelliği resmi hiç indirmeden üzerine sağ tıklayıp kendine upload etmesi, neyse yani bunu yapabilecek bir alternatif yoktur zaten smile

bu toolbar bilmiyorum ama bir inceliyeyim bakalım.belki biz de tıkalr göndeririz canııım smile

5. nerye kadar tekrarlayacağız bigsmile

acid testinden %110 alana kadar devam smile

yani hangimiz bir program için bu kadar çok anlatım hazırlayıp birbirimize öneriyoruz. opera bizim hakkımızı veremiyor be lol
sabır sabır bakalım 10 da belki sorunlar çözülür. aslında google sitesinin o özel sayfaları filan çalıştı diye sevinmiştim 10 da. hayırlısı ne diyelim.

ne demişler sabreden derviş muradına ermiş...
şu desteklemeyen siteler için de aşağıdaki başlığı da bir inceleyiver,yardımcı olabilir belki.
How to post about problems with specific sites

24. December 2008, 10:16:53 (edited)

sanalmakina

hocam temiz kurulum, ayrı bir dizine kurdum operaD diye sonuç aynı bu şekilde de kullanılmaz ki:

buldum bu sorun değilmiş ayarlardan kapanabiliyormuş:
http://my.opera.com/community/forums/topic.dml?id=261456

araçlar/tercihler/gelişmiş/tarama
show scroll marker

24. December 2008, 12:15:15

ZAHEK

z@h3k

smile
haydaa...e o yeni bir ayar smile hatta bildiğim kadarıyla Tamil'in çabaları ile eklenmişti bu ayar operaya.
neyse çözdüğüne sevindim:)

24. December 2008, 15:31:11

sanalmakina

şu an Opera 10 kullanıyorum gmail ve deviantart iyi görünüyor. hayde hayırlısı bir de kişisel çubuktaki linkleri senkronize edebilseydim bombe olacaktı party

24. December 2008, 20:06:24

offcu

offchu

Etmesi lazım.

opera:config#OperaSync|SyncPersonalbar
yes OFFblog yes

24. December 2008, 20:51:00

sanalmakina

Originally posted by offcu:

Etmesi lazım.

opera:config#OperaSync|SyncPersonalbar

burada işaretli görünüyor ama yapmadı malesef sadece iki tanesini getirdi.

24. December 2008, 21:46:06

ZAHEK

z@h3k

Hayır , kişisel çubuktakileri de senkronize ediyor .Sende problem var smile

25. December 2008, 17:22:25

sanalmakina

evet problem oldu herhalde sonradan tekrar denemek için eski operayı açıp senkronize ettim bu sefer de gidip 10 daki 2 tane linki oraya aktardı iyice batırdı bigsmile

Forums » Yönetim » Opera Genel

Moderated by: offcu YuXeL greench ZAHEK metude agresiff