You need to be logged in to post in the forums. If you do not have an account, please sign up first.
Banka siteleri
Merhaba,Opera, Internet bankacılığı yapamadığınız web sitelerini merak ediyor ve size yeryüzünün en güvenli tarayıcısıyla yatırımlarınızı yönetmeniz için yardımcı olmak istiyor. Eğer bankanızın Internet bankacılığı/şubesi çalışmıyorsa, lütfen sadece banka adını ve sorununuzu belirtin. Konuyla ilgili teknik bilgiye sahipseniz, onu da belirtmenizde fayda olacaktır.
Örnek:
Paso Kazandıran Banka:
www.paso-kazandiran-banka.com.tr
Sorunlar:
1. Menüler görünmüyor.
2. Tarayıcıyı desteklemiyor
3. Sanal klavye görünmüyor
4 ...
(Teknik bilgi veren örnek)
Danimarka Paranoyak Güvenlik Bankası
www.paranoyak-oldugu-icin-jre-begenmeyen-banka.dk
Sorun:
1. Opera, Mac OS X'te 64-bit olmadığı için sitenin applet'ini 64-bit Java 1.6 update'i kullanarak görüntüleyemiyor ve banka girişi için Java 1.6 güncellemesine sahip bir Windows kurulu bilgisayardan erişim gerekiyor.
ÖNEMLİ!
Banka hesap bilgileriniz hiçbir şekilde sizden istenmeyecektir!Bu bilgileri güvenliğiniz açısından 3. şahıslarla paylaşmayın, buraya yazmayın, bize göndermeyin! Sizden böyle bilgiler isteyenler olursa, hiçbir cevap vermeyin!
Originally posted by e-eyup:
ben akbank a mesaj attım ancak opera 10.10 ile çalışıyor denildi.
Onlara tekrar bu yazının bağlantısını gönder o halde.
Opera Türkiye | Opera SSS | Opera Türkiye Projeleri | Opera Türkçe Yardım
Originally posted by bcaner:
Akbank'tan yanıt geldi bana, operanın kullandığınız son sürümünü söyleyin dediler. ben de söylemedim
çok güldüm buna 
Originally posted by 307kd:
Ziraat bankasının internet şubesi hiçbir şekilde açılmıyor. Yıllardır site sorunu bildir ile bunu opera ya bildiriyorum ama sonuç yok. sanırım kimse sallamıyor. Yaptık kullanın kullanabildiğiniz kadar işte gibi bir yaklaşım söz konusu. safari bile bu uyumluluk sorunlarını çıkarmıyor. Anlayamadığım yılların operası neden bu uyumluluk sorunlarını çözemiyor da bizi İE yi yedekte bırakmaya mecbur kılıyor...
Forumda çok defa konusu geçti. Opera neden siteleri bozuk gösteriyor diye. En temel nedeni standard dışı siteler. Opera ve Safari farklı temeller üzerine kurulu. Safari siteleri göstermek için WebKit motorunu kullanıyorken, Opera kendi Presto motorunu kullanıyor. Firefox ise Gecko motorunu. Safari ve Chrome aynı motora sahip. Ayrıntılı bilgi (EN) : http://en.wikipedia.org/wiki/Layout_engine
Dediğim gibi sorunun temelinde standard dışı tasarımlar var. Ülkemizdeki çoğu kişinin IE6, IE7 kullanması (~%70) olduğunu bildiğimiz için standard dışı tasarımlarında olması pek şaşırtıcı değil. IE tarayıcısı standardlara uymayan bir tarayıcı olarak gösterilir. Hatta bazı işlemler için Microsoft kendine özgü standardları dayatmaya çalışmıştır. Javascript yerine JScript ve VBScript aklıma ilk gelen şey.
Bu adreste tarayıcıların desteklediği teknolojilere kabataslak bakabilirsiniz (Javascript ile ilgili bir bilgi yok): http://www.quirksmode.org/compatibility.html
Tarayıcılarınızı şu testlere tabi tutun, demek istediğimi anlayacaksınız: http://acid3.acidtests.org/ http://html5test.com/
acid3 testi Web standardlarını zorlayan bir testtir. Bu testi geçebilen tarayıcılar standardlara daha uyumlu olduğunu gösterir ve standardlara uyan siteleri olduğu gibi gösterir. HTML5 testi yeni bir olgu. Sitelere yeni teknolojilerin eklenebilmesini sağlayan yeni web standardı diyebiliriz.
Originally posted by inBusteR:
Ziraat bankasının internet şubesi hiçbir şekilde açılmıyor. Yıllardır site sorunu bildir ile bunu opera ya bildiriyorum ama sonuç yok. sanırım kimse sallamıyor. Yaptık kullanın kullanabildiğiniz kadar işte gibi bir yaklaşım söz konusu. safari bile bu uyumluluk sorunlarını çıkarmıyor. Anlayamadığım yılların operası neden bu uyumluluk sorunlarını çözemiyor da bizi İE yi yedekte bırakmaya mecbur kılıyor...
Forumda çok defa konusu geçti. Opera neden siteleri bozuk gösteriyor diye. En temel nedeni standard dışı siteler. Opera ve Safari farklı temeller üzerine kurulu. Safari siteleri göstermek için WebKit motorunu kullanıyorken, Opera kendi Presto motorunu kullanıyor. Firefox ise Gecko motorunu. Safari ve Chrome aynı motora sahip. Ayrıntılı bilgi (EN) : http://en.wikipedia.org/wiki/Layout_engine
Dediğim gibi sorunun temelinde standard dışı tasarımlar var. Ülkemizdeki çoğu kişinin IE6, IE7 kullanması (~%70) olduğunu bildiğimiz için standard dışı tasarımlarında olması pek şaşırtıcı değil. IE tarayıcısı standardlara uymayan bir tarayıcı olarak gösterilir. Hatta bazı işlemler için Microsoft kendine özgü standardları dayatmaya çalışmıştır. Javascript yerine JScript ve VBScript aklıma ilk gelen şey.
Bu adreste tarayıcıların desteklediği teknolojilere kabataslak bakabilirsiniz (Javascript ile ilgili bir bilgi yok): http://www.quirksmode.org/compatibility.html
Tarayıcılarınızı şu testlere tabi tutun, demek istediğimi anlayacaksınız: http://acid3.acidtests.org/ http://html5test.com/
acid3 testi Web standardlarını zorlayan bir testtir. Bu testi geçebilen tarayıcılar standardlara daha uyumlu olduğunu gösterir ve standardlara uyan siteleri olduğu gibi gösterir. HTML5 testi yeni bir olgu. Sitelere yeni teknolojilerin eklenebilmesini sağlayan yeni web standardı diyebiliriz.
Madem siteler bu kadar standart dışı yazılıyor neden Opera haricindeki tarayıcılar bu kadar başarılı gösterebiliyorlar? Standartdışı olan opera nın motoru olmasın sakın? Standartdışı dediğiniz İe kullandığım banka sitelerinin %100 ünü başarı ile açabiliyor. Firefox yine öyle. Safari neredeyse %80-90 Opera ise neredeyse %10 bile değil. Opera kullanan herkesin elinin altında mutlaka bir yedek tarayıcı olması 11nci veryonuna gelmiş bir web tarayıcı için tek kelime ile ayıptır...
Ayrıca hep şu Acid3 testini gözümüze sokuyor Opera ama Acid3 testinin olduğu siteden havale eft yapamıyoruz.... Petrolofisinin güzel bir sloganı vardı: gerçek hayatta gerçek yollar vardır....
Madem siteler bu kadar standart dışı yazılıyor neden Opera haricindeki tarayıcılar bu kadar başarılı gösterebiliyorlar? Standartdışı olan opera nın motoru olmasın sakın? Standartdışı dediğiniz İe kullandığım banka sitelerinin %100 ünü başarı ile açabiliyor. Firefox yine öyle. Safari neredeyse %80-90 Opera ise neredeyse %10 bile değil. Opera kullanan herkesin elinin altında mutlaka bir yedek tarayıcı olması 11nci veryonuna gelmiş bir web tarayıcı için tek kelime ile ayıptır...
Ayrıca hep şu Acid3 testini gözümüze sokuyor Opera ama Acid3 testinin olduğu siteden havale eft yapamıyoruz.... Petrolofisinin güzel bir sloganı vardı: gerçek hayatta gerçek yollar vardır....
Daha basit bir dil ile asıl sorun siteleri kodlayan kişilerde.
Çoğu webmaster internet explorer ı baz alarak tasarım yapar çünkü hem kullanan sayısı fazladır hemde yazılan kodda hata olsa bile ie bunu gözardı eder doğru olarak algılar ve ona göre işler sayfayı. Kısaca daha az zaman/emek/bilgi ile site kodlaması yapabilir webmaster.
3 satır kod bilen kendini webmaster ilan ederse ! sonucu böyle olur. İşini ya adam gibi yapacaksın ya da o işe hiç bulaşmayacaksın.
Kod yazıyorsan herşeyi tamtakır olacak. Kodlamada bir adet nokta (.) eksik olsa ya da bir adet boşluk ( ) bu hatadır. ie bunu gözardı edebilir, firefox edebilir, safari edebilir ama opera etmiyor. Etmemelide.
İlgili bir kurum tarafından belirlenmiş kurallar var, standartlar var (W3C) - Web siteleri buna uyduğu sürece o siteler sorunsuzca *tüm tarayıcılarda* görüntülenir.
Şu durumda sizin yaptığınız hatalı olan kişiyi uyarmak-düzelmesini sağlamak değil, o hatanın altına +1 imza daha atmaktır.
ki sizin görüşünüz, saygı duyarım.
Eskiden iş bankasında bir sorun vardı fakat İsmail beyin de gayretleri sayesinde bu sorun şu aşılmış durumda.
Ben de birden fazla banka hesabı kullanan biri olarak aynen dediğiniz şekilde (iş bankası hariç) yapı kredi, ziraat, akbank(kısmet çalışıyor) gibi bankalara diğer tarayıcılar ile girmek zorunda kalıyorum. Bunun nedeni Opera'nın siteyi destekleyememesi ya da yeterli derecede güvenli bir tarayıcı olması ile alakalı değil.
Burada aslında madalyonun diğer tarafını çevirip bankaların IT deprtmanlarına bakmak lazım... Neden Opera desteklenmiyor ya da siteniz neden tüm standartları desteklemiyor? ve benzeri soruları onlara sormak gerekir diye düşünüyorum.
Sorduğumuzda aldığımız cevaplar aynı..."Gerekli çalışmalar yapılıyor...ilgileniyoruz...en kısa sürede halledeceğiz" vs...
Tabii bunun kurumsal ve büyük bir yapı olmakla da ilgisi var.
Baksanıza en basiti Teknosa sitesindeki basit bir sorunu bile ne kadar zor ve geç hallettirebildik.
http://www.operaturkiye.net/teknosa-ve-opera-tarayici
http://my.opera.com/turkish/forums/topic.dml?id=570871
Saygılar,
Originally posted by ilker-37:
Daha basit bir dil ile asıl sorun siteleri kodlayan kişilerde.
Çoğu webmaster internet explorer ı baz alarak tasarım yapar çünkü hem kullanan sayısı fazladır hemde yazılan kodda hata olsa bile ie bunu gözardı eder doğru olarak algılar ve ona göre işler sayfayı. Kısaca daha az zaman/emek/bilgi ile site kodlaması yapabilir webmaster.
3 satır kod bilen kendini webmaster ilan ederse ! sonucu böyle olur. İşini ya adam gibi yapacaksın ya da o işe hiç bulaşmayacaksın.
Kod yazıyorsan herşeyi tamtakır olacak. Kodlamada bir adet nokta (.) eksik olsa ya da bir adet boşluk ( ) bu hatadır. ie bunu gözardı edebilir, firefox edebilir, safari edebilir ama opera etmiyor. Etmemelide.
İlgili bir kurum tarafından belirlenmiş kurallar var, standartlar var (W3C) - Web siteleri buna uyduğu sürece o siteler sorunsuzca *tüm tarayıcılarda* görüntülenir.
Şu durumda sizin yaptığınız hatalı olan kişiyi uyarmak-düzelmesini sağlamak değil, o hatanın altına +1 imza daha atmaktır.
ki sizin görüşünüz, saygı duyarım.
Söyledikleriniz doğru olabilir teknik bilgim zayıf ama bir kullanıcı olarak Opera kullandığım bilgisayarımda yedek olarak İE bulundurmaktan veya arkadaşlarıma İE ile sorun yaşıyorlarsa Opera yerine Firefox tavsiye etmekten nefret ediyorum... Sonuçta bu konuda birşeyler yapmak Operanın elinde çünkü belki Opera ile ilgili sorun yaşıyan yüzlerce site vardır hepsinden operaya uymalarını beklemek tam anlamıyla bir hayalciliktir... Opera da biraz düzene uymaya çalışmalı bence...
Opera da biraz düzene uymaya çalışmalı bence...
İşte sorunun temel kaynağı burası ve Opera'nın düzene ayak uydurmaması...

Üzerinde durulması gereken diğer mesele ise Microsoft'un bir dönem pazarı domine etmesi. Eğer herkes sizin belirlediğiniz kurallara göre site hazırlıyorsa siz bunu rahatlıkla okuyabilirsiniz. Eğer biri daha sizin gibi web sitelerini okumak isterse sizin belirlediğiniz kuralları öğrenmek ya da kendisi kural koymak zorunda. 10-15 sene önce ortamda kesin olarak kabul edilen bir kural da yok. Yani herkes kendi kuralını koyup web sitelerini bu şekilde hazırlayabilir. Bu düzensizlik içinde belli kurallar W3C adlı bir kurum tarafından değerlendirilip herkesçe kullanılabilecek ortak bir kural kümesi haline getirildi. Bu kuralların belirlenmesinden sonra, diğer tarayıcılar kendilerini buna uydurmaya çalışırken, IE kendi kurallarını koymaya devam etti. (IE9 çıktığında W3C'nin belirlediği kuralları okuyabilen bir tarayıcı olacak, gelecek sene final sürümü yayınlanacak). Buradan sonra diğer tarayıcılar neden daha iyi görüntüleyebiliyor diyeceksiniz. Tarayıcılar bir çok şeyi aynı şekilde göstermesine rağmen kodları aynı şekilde işlemiyorlar. Sorun kurallara uymama değil. Bu farklılıklardan kaynaklanan sorunlar site hazırlanırken bakılırsa bu sorunlar aşılmış olur. Şöyle bir örnek vereyim: bir kullanıcımız bir haber sitesindeki anket sonuçlarının yüzdesel oranlarını göremiyordu. Firefox ve webkit için özel gradient bir renk tanımlanmış ve IE için de düz tek bir renk(meslea turuncu) tanımlanmış. Normalde IE için tanımlanan renk Opera da çalışır. Buna rağmen kodlar yukarıdan aşağı uygulandığı için, kodların sırasından dolayı, ve son renk tanımlamasının içindeki transparent kelimesinden de Opera yüzdesel oranları göstermiyordu. Doğru olan Opera'nın yaptığı. CSS Kodlarını işleme sırasını göstereyim.

Sonuç olarak web sayfasını hazırlayan bariz olarak yanlış bir kod yazmış. Uyumsuz web sitelerinin %90-95'i bu şekilde sorunlardan dolayı kullanılamıyor. Opera en az diğer tarayıcılar kadar standart kural destekliyor.
https://sube.kuveytturk.com.tr/WebProd/EnrollmentTransactions/Login/HostLogin.aspx
giriş fayfasındaki kullanıcı adı ve şifre yazıldığı halde giriş sorunu yaşıyorum. giriş olduğu halde bile eft yaptığımda hiçbir işlem yapamaz oluyorum. ie ile böyle bir sorun yok.
kodu yanlış girdiniz diyor.
zaten o ekrana bilgi girmek için ie olarak tanıt veya ie olarak görün demek gerekiyor.
aksi taktirde alanlara giriş yapamıyorum.
11.10 da da 11.50 de de aynı durum.
en azından şu ana kadar yaptığım işlemlerde bir sıkıntı olmadı.
ama akbank'a giremiyorum bile.
Merhaba. Ing Bank Online İşlemlere giriş yapamıyorum. Site tercihlerini değiştirdim sonuç yinede başarısız. Umarım düzeltilir. IE 6 ile giriş yapmak istemiyorum.
http://www.ingbank.com.tr/
Originally posted by LâLe:
Merhaba. Ing Bank Online İşlemlere giriş yapamıyorum. Site tercihlerini değiştirdim sonuç yinede başarısız. Umarım düzeltilir. IE 6 ile giriş yapmak istemiyorum.
https://esube.ingbank.com.tr/turkce/default.asp?Tip=1
Originally posted by agresiff:
Login olduktan sonra mı bir problem yaşıyorsunuz. Ben az önce denedim sayfa sorunsuz açıldı bir problem gözükmüyor.
Hiç giriş yapamıyorum. Şöyle bir hata veriyor.

Originally posted by ilker-37:
Originally posted by LâLe:
https://esube.ingbank.com.tr/turkce/default.asp?Tip=1
İlker? Bu linki niye verdiniz?
Originally posted by mehmetnurd:
Paypala giriş sorunu var.
Ne gibi bir sorun? Ben de sorun yok...
Originally posted by mehmetnurd:
Paypala giriş sorunu var.
Paypal hesabım var ve Opera da aktif olarak kullanıyorum herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

Originally posted by traineryum:
Paypal hesabım var ve Opera da aktif olarak kullanıyorum herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

OFFblog 
Opera Türkiye Sitesi
Sohbet Odaları 
Opera 12.10.1620.x64 HWA/WebGL off - Windows 7 Ult. x64 SP1
Originally posted by kalemkes:
Garanti internet sitesinde sorun var.. İlk aşama olan parola kısmında srou yok ama şifre kısmında giriş desen bile kabul etmiyor. Yaklaşık 1 ay kadar önce sorun yoktu ama şimdi giremiyorum. garanti bankasına twitter üzerinden bildirdim, şimdi bir de e-posta yazacağım..
Az önce denedim, hiç bir sorun yok.. İşlemimi yapabiliyorum.
Originally posted by kalemkes:
Az önce denedim, hiç bir sorun yok.. İşlemimi yapabiliyorum.
http://twitter.com/#!/operaturkiye/status/106090221950599168 > İşe yaramış olmalı. Aynı gün başka birinden de bildirim alınca bunu göndermiştim.
greenpeace tshrt kampanyası sayfasında da nerdeyse sayfanın yarısı eksin.bi çok görsel özellik hiç görünmüyo.örneğin farklı renklerdeki tshrt secnkleri... diycektim ki düzeltilmiş.görünüyo artık.ama iş bankası giriş problemi halen devam etmekte.
İnternet Bankacılığında bir sorun yaşamadım Operada yapikredi.com da
Originally posted by ismailp:
Merhaba,
Opera, Internet bankacılığı yapamadığınız web sitelerini merak ediyor ve size yeryüzünün en güvenli tarayıcısıyla yatırımlarınızı yönetmeniz için yardımcı olmak istiyor. Eğer bankanızın Internet bankacılığı/şubesi çalışmıyorsa, lütfen sadece banka adını ve sorununuzu belirtin. Konuyla ilgili teknik bilgiye sahipseniz, onu da belirtmenizde fayda olacaktır.
Örnek:Paso Kazandıran Banka:
www.paso-kazandiran-banka.com.tr
Sorunlar:
1. Menüler görünmüyor.
2. Tarayıcıyı desteklemiyor
3. Sanal klavye görünmüyor
4 ...
(Teknik bilgi veren örnek)
Danimarka Paranoyak Güvenlik Bankası
www.paranoyak-oldugu-icin-jre-begenmeyen-banka.dk
Sorun:
1. Opera, Mac OS X'te 64-bit olmadığı için sitenin applet'ini 64-bit Java 1.6 update'i kullanarak görüntüleyemiyor ve banka girişi için Java 1.6 güncellemesine sahip bir Windows kurulu bilgisayardan erişim gerekiyor.
ÖNEMLİ!
Banka hesap bilgileriniz hiçbir şekilde sizden istenmeyecektir!Bu bilgileri güvenliğiniz açısından 3. şahıslarla paylaşmayın, buraya yazmayın, bize göndermeyin! Sizden böyle bilgiler isteyenler olursa, hiçbir cevap vermeyin!
PTTBANK bildiğiniz gibi eski adıyla Posta Çekleri Merkezi adıyla hatırlanan posta çeki hesap işlemlerinin yapıldığı merkez , kapatılmış PTT Genel Müdürlüğü Parasal Posta İşletme Dairesi Başkanlığı ,Çek Şubesi Müdürlüğü 'ne bağlı olarak olarak PTTBANK adı altında hizmet vermektedir.Posta Çeki hesaplarının Internetten takibi:www.ptt.gov.tr web sitesininin:Ana Sayfasından girilen On-Line İşlemler:BANKA yazan yerden girilmektedir.
Opera Tarama Motorunda,Mozilla, Google Chrome ve sanırım diğer tarama motorlarında da bazı sayfalar açılmamaktadır
Posta Çeki Hesap Hareketleri Excel dosyalarında Internet Explorer'de açılırken ,Opera'da açılmıyor.
Telefon,Gsm Fatura Ödemeleri linkleri İnternet Explorer'de açılırken,Opera ve diğer tarama motorlarında Java ve JavaScript olarak açılmamaktadır.
Bu konuyu info@ptt.gov.tr ve PTT web sitesini hazırlayan :Teknik İşler ve Otomosyon Dairesi Başkanlığı'nın:teknikisler@ptt.gov.tr adresine yazdım .info@ptt.gov.tr adresinden klasik bürokratik cevap geldi:- Çalışmalar yapılmaktadır. gibi
Tabii henüz bir çalışma sonucu görülmüyor. Bütün kamu devlet web siteleri Internet Explorer tarama motoruyla uyumlu,
Internet bankacılığı sözleşmesi imzalamış banka müşterileri kendi banka sitelerindeki Opera ile açtıklarında sorunlarını sizlere ve dolayısıyla opera yönetimine bildirsinler.Saygılarımla... [/FONT][/COLOR]
Originally posted by felasife:
Yapı Kredi / Bireysel bölümünde sorun yaşayan var mı?Ben uzun süredir giremiyorum, kodu şifreyi yazıyorum icraat olmuyor.
Bende sorun yok.
Showing topic replies 51 - 100 of 104.