You need to be logged in to post in the forums. If you do not have an account, please sign up first.
Eklenti Kurulum ve Kullanım Rehberi
Opera eklenti nasıl kurulacağı ya da kullanılacağına ilişkin detaylı bilgilendirmeyi aşağıdaki adreste bulabilirsiniz. Eğer eklenmesini ya daçıkarılmasını istediğiniz bir konu var ise bu başlık altında belirtebilirsiniz.Opera Eklenti Rehberi
Opera Türkiye | Opera SSS | Opera Türkiye Projeleri | Opera Türkçe Yardım
14. December 2010, 22:21:43 (edited)
Eğer eklentilerin düğme sıralamasını değiştiremiyorsanız ki zaten bu kolay değil, bunun için tüm eklentileri etkisizleştirin ve istediğin sıraya göre tekrar etkinleştirin. İlk etkinleştirdiğiniz adres çubuğunun en sağında ilk sırada yer alacaktır...
Opera Türkiye | Opera SSS | Opera Türkiye Projeleri | Opera Türkçe Yardım
Originally posted by ZAHEK:
Ufak bir ipucu...
Eğer eklentilerin düğme sıralamasını değiştiremiyorsanız ki zaten bu kolay değil, bunun için tüm eklentileri etkisizleştirin ve istediğin sıraya göre tekrar etkinleştirin. İlk etkinleştirdiğiniz adres çubuğunun en sağında ilk sırada yer alacaktır...
Çok iyi bir bilgi.

Originally posted by Phantom26:
İndirdiğim eklentilerin çoğu hiçbir işe yaramıyor.Bazıları adres çubuğunda gözükmediği gibi sağ tuş menüsüne de eklenmiyor.
Doğrudüzgün çalışan bir eklentiyi yapmak çok mu zor?
Eklenti işi koskoca bir fiyasko mu yoksa ?
Eklentiler Opera çalışanlarının onayından geçiyor. Benim yazdığım bir eklenti bir hatadan dolayı bu onaydan geçmemişti, düzeltip tekrar gönderdim. Eklentiler dedikleri şeyi yapıyorlar ancak sizin isteklerinizde bir eklenti şimdilik olmayabilir yada Firefox/Chrome'daki gibi olmayabilir. Opera'daki eklentilerinin çalışma şeklide biraz farklı. Firefox'daki eklentiler tarayıcı ve web kullanımına yönelik iken Opera'da sadece web kullanımına yönelik.
Biraz daha bekleyin. API desteği genişletilip tarayıcı içeriğine, butonlarına ulaşmak gibi şeyler eklenirse geliştiricilere daha geniş eklenti fikri olanağı sağlanacaktır (Olmasa daha iyi, Opera kendini özelleştirme konusunda eklentiye pekte ihtiyacı yok).
Originally posted by Phantom26:
İndirdiğim eklentilerin çoğu hiçbir işe yaramıyor.Bazıları adres çubuğunda gözükmediği gibi sağ tuş menüsüne de eklenmiyor.
Doğrudüzgün çalışan bir eklentiyi yapmak çok mu zor?
Eklenti işi koskoca bir fiyasko mu yoksa ?![]()
Muhtemelen senin sorunun da benim ilk Opera 11 alpha'ya geçişimdekiyle aynı Tercihler > Gelişmiş > Araç Çubukları menüsü altında Araç çubuğu ayarları "Opera Standard" olarak seçili değilse çoğu eklentiyi kullanamıyorsun. Bunu yaptıktan sonra eklentileri tekrar yükle hepsinin işlevini yerine getirdiğini göreceksin.
Originally posted by ZAHEK:
Ufak bir ipucu...
Eğer eklentilerin düğme sıralamasını değiştiremiyorsanız ki zaten bu kolay değil, bunun için tüm eklentileri etkisizleştirin ve istediğin sıraya göre tekrar etkinleştirin. İlk etkinleştirdiğiniz adres çubuğunun en sağında ilk sırada yer alacaktır...![]()
süper fikir, ama neden sırayı elle değiştiremiyoruz?
Originally posted by AKutlu:
süper fikir, ama neden sırayı elle değiştiremiyoruz?
Şu an için bunun cevabı yok
yakında olur ama.Opera Türkiye | Opera SSS | Opera Türkiye Projeleri | Opera Türkçe Yardım

CyberSpace89 dediklerini uyguladım fakat değişen birşey olmadı.Yardımın için teşekkür ederim.
Ben eklenti meraklısı değilim aslında.Operadan bu haliyle de çok memnunum.Sadece merak diyelim...
seninle aynı şeyleri düşünüyorum

çok fazla ihtiyaç hissetmedim opera kullanırken.
Bundan sonra da hissedeceğimi pek sanmıyorum.